сряда, 20 декември 2017 г.

Blogmas Day 20: "Споделени тайни" на Колийн Хувър - ревю

  • Автор: Колийн Хувър
  • Издателство: Ибис
  •  Брой страници: 272
  • Оценка в Goodreads: 5/5
Хувър е от онези автори, които каквото и да издадат ще искам да прочета. Обожавам стила ѝ, емоционалността в думите ѝ и красивите истории, които създава. Има нещо, което те грабва още в самото начало, докосва те, обвива се нежно около сърцето ти и бавно се затяга. Обикваш героите, нямаш избор. Обикваш и историята. Но най-вече обикваш авторката, която е създала всичко това.

“Tell me something about yourself that no one else knows. Something I can keep for myself.”

"Споделени тайни" е емоционална, затрогваща и трагична, по един особено красив начин. Между страниците се крие историята на една невръстна любов, говори се за загубата, за силата да се бориш - за живот, за семейство, за мечти и любов. 

Обърн Рийд  се опитва да възстанови живота си от руините, в които се е превърнал, както и да преодолее болка,  белязала я завинаги. Тя е твърдо решена да се бори за най-важното, което има на този свят. А първата крачка е да си намери допълнителна работа.
Дали е съдба или случайност, точно тя се озовава пред ателието на млад потаен художник, имащ отчаяна нужда от помощ. Прозорците на ателието са покрити със стотици признания оставени от непознати, а художникът черпи вдъхновението си от тях.  Тайните, които хората са решили да споделят са разтърсващи, драматични, емоционални. Всички те ѝ напомнят за собственото ѝ минало и я карат да се чувства някак свързана с ателието. Точно затова Обърн влиза в сградата, и приема работата, пренебрегвайки притеснението, че току-що се запознала с Оуен Джентри, младият художник със зелените очи, криещ не по-малко тайни от самата нея.

От тук започва тяхното пътуване, което ще се окаже неочаквано и ще завърши с разкриването на дълго пазени тайни, които е време да изплуват и да променят живота им завинаги.

"Споделени тайни" е историята на двама разкъсани от живота младежи, опитващи се да живеят с това, което е останало и да градят разрушеното. Обърн и Оуен, твърде млади са преживели нещо изключително тежко, което в крайна сметка ги свързва завинаги. Защото те имат нещо общо - тъгата от миналото и по изгубеното. Това е една изключително емоционална история, каквито са и останалите на авторката. История, която оставя читателите в книгата дори, когато е затворена и последната страница. Защото темите, които разглежда не са ни чужди - истината, силата да отстояваш себе си, разкъсаните семейни връзки, зависимости и тормоз. Но освен за трудните, Хувър ни разказва и за красивите неща от живота - майчината обич, изкуството, вярата и куража да се бориш за себе си, за бъдещето си, за това, което обичаш. И че си струва. 

“I'm scared I'll never feel this again with anyone else," I whisper.
He squeezes my hands. "I'm scared you will.”

"Споделени тайни" е един по-различен романтичен роман. Силен, изключително емоционален, каквито са и всички на Колийн Хувър, които съм чела,  съдържащ в себе си горчивина, но и моменти на особена сладост. Това е роман, който те кара да живееш с героите, да изпитваш емоциите им, да страдаш с тях и да се надяваш, че съдбата все пак наистина съществува и ни дава това, от което се нуждаем.

Ако търсите затрогваща книга, тази е вашата. Ако искате да видите нещо нестандартно, това отново е вашата книга. Защото признанията из страниците ѝ са написани от реални хора, а няколко картини красят книгата, вдъхновени от историята. Просто една сладко-горчива красива книга. Прочетете я!

“There are people you meet that you get to know, and then there are people you meet that you already know.”

До утре!

П.П. - Много се надявам Ибис да продължат да издават книги на Колийн Хувър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...