неделя, 17 декември 2017 г.

Blogmas Day 17: December to-do list


Здравейте,
в днешния пост ще ви споделя моя списък с неща, които исках да направя през този декември и в частност свързани с Коледа. Не знам, дали Вие си правите подобни списъци, но аз си правя на най-различни теми като се започне от пазар и се стигне до любими песни, блог постове и цели.

Немския коледен базар в София.
През декември парка при Народния театър се превръща в магично място. Миналата година, когато за пръв път го посетих се влюбих в обстановката. Така, че тази година просто нямаше как да го пропусна. Кътче, в което духа на Коледа не е само на 25-ти, а през целият месец. 

Посещение на Jumbo.
Предполагам, разбирате, че просто няма начин по това време да не се направи поне едно ходене до Jumbo, където да се сдобием с няколко излишни нещица, допълнителни играчки, които да окачим на елхата и ненужна коледна украса, защото вече си имаме предостатъчно. Аз обаче смея да твърдя, че при последното ми ходене си купих само това, което си бях набелязала по списък и не взех нищо излишно.
Гледане на коледни филми.
Какво е декември без коледни филми. В един от предишните си постове ви споделих, кои са любимите ми коледни филми и как въпреки, че обикновено не съм от хората, които разпускат по този начин, то през този месец гледането им се превръща в едно от любимите ми занимания.

Приготвяне на коледни сладки.
От няколко години насам се занимавам с това през този сезон. Не правя сложни неща - вариации на курабийки, къпкейкове и кексове, но това е едно от любимите ми неща. Не пропускам да добавя канела и така цялата къща ухае на Коледа. В блага имам рецепта от миналата година за курабийки и от тази за кексчета.

Blogmas.
Това е процес на правене, очевидно. И мисля, че се справям сравнително добре. Не всеки ден успявам да пиша и не всеки ден е интересен и имам какво да ви споделя, но се опитвам.

Украсяване.
Тази точка се подразбира като се има предвид, че е декември, но както ви казах обичам да правя списъци. Както и да е, вкъщи вече всичко е украсено и окичено с коледни лампички.

Зимния книжен панаир в НДК.
Ами за тази точка мислех да отделя цял пост, но както виждате не се случи. Тази година отидох два пъти до НДК и си взех точно двете книжки, които си бях набелязала и нищо повече. Обичам обстановката там. Много приятно ми става, когато видя толкова хора на едно място, обвързани от едно нещо, а именно - книгите.


Посещение на театър.
Това беше едно от първите неща, които направих през месеца и много се радвам. Мисля, че и за него вече ви говорих в един от първите постове от тазгодишния Blogmas. Надявам се и януари да успея да отида. 

В този кратък списък, всъщност съм посочила все неща, които съм изпълнила. Има още няколко, но реших, че засега ще споделя с вас само отметнатото, а останалото ще оставя за по-нататък. 

До утре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...