сряда, 13 декември 2017 г.

Blogmas Day 13: Плановете се променят


Здравейте, 
Още веднъж си казвам няма смисъл от правене на планове. Седмицата ми го показва толкова красноречиво, че чак ми боде очите. И все се опитвам да се успокоя с това, че всичко се случва с причина; че трябва да гледам от положителната страна на нещата и да не се впрягам и като че ли през повечето време ми се получава. Ето дори сега, ситуациите, в които попадам не успяват да ми повлияят толкова колкото биха го направили преди половин година. Някак свикнах нещата около мен да се променят непрестанно, въпреки, че ми е трудно да премина през промяната. И не говоря само за ежедневието си, заради което всъщност се породиха тези мисли, а като цяло  за живота си.
В понеделник следобед още, докато се прибирах от лекции усетих, че нещо не е съвсем наред. По-късно разбрах, че съм хванала вирус, който буквално ме закова на леглото. В един момент се чувствам съвсем добре и след един час - едва си държа очите отворени. На следващия ден имах уговорка с една колежка да посетим книжния панаир, за която закъснях, защото трябваше да мина през аптеката. Засякохме се все пак, разгледахме набързо и се отправихме към лекции, които в последствие се оказа, че нямаме, но не са сметнали за нужно да ни съобщят. Както и да е, поне времето беше приятно, аз вече имах лекарства, с които да се погрижа за себе си така, че не си позволих да се натоваря с негативни мисли и просто си се отправих към вкъщи. 
 Отново, за да се възползвам от хубавото време, вече физически по-добре, се уговорих с една приятелка днес, преди лекции, да се видим. Намерихме си местенце в една пекарна в близост до Южния парк, закусихме, пихме кафе и си приказвахме. После се разходихме малко в парка и се отправихме към книжното пазарче на Славейков, за да видим дали пък нещо няма да ни хване окото. В последно време при мен сдобиването с нови книги се случва само след като като вече съм си набелязала определени заглавия. Съответно, аз с нищо новичко не се сдобих, а тя си взе две книжки, които аз и препоръчах. После всяка се насочихме към Софийски и се разделихме, за да отида на лекции. Днес трябваше да имам две, но се оказа, че лекцията ще е само една. Имах уговорка за след това, която се разпадна, но затова пък отидох до библиотеката, за да си набавя някои от материалите, които ще са ми нужни за изпитите. 
Така плановете постоянно се променят и всъщност не винаги е за лошо. На момента може да ни изглежда именно така, но в крайна сметка всичко се случва с причина! 
И вижте само какъв страхотен декемврийски изгрев имаше тази сутрин!
До утре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...