вторник, 5 декември 2017 г.

Blogmas 5: Christmas Inspiration

Здравейте приятели,
Днес съм тук, за да пръсна малко коледен дух из блога с вдъхновение от Pinterest. От около месец редовно си разглеждам коледни и зимни снимки там, като тук съм подбрала тези, които са едни от любимите ми. 
Заедно с това искам да ви попитам какво е Коледа за Вас? За мен е чисто и просто уют. Време, в което си позволявам да не правя нищо и просто да се наслаждавам на момента. Това не е особено привично за мен и ако следите блога от известно време трябва да го знаете. Обичам да съм ангажирана, да прескачам от едно място на друго. Просто не ме свърта на едно място. И по този повод тази сутрин една от съквартирантките ми, тъкмо разбуждайки се, ме попита на къде съм тръгнала пак, нали имам лекции  чак от два. Всъщност днес имах причина да изляза по-рано е и тя е, че време за коледни подаръци. Така де, малко сняг няма да ме барикадира вкъщи. Вие започнахте ли вече? След това се срещнах с колежка и преди лекции си намерихме едно топло кафене на Графа за чаша виенско кафе. Ние сме вътре, говорим си, усмихваме се сред коледната украса, а навън прехвърчат заблудени снежинки и е просто магия. Преди няколко години не оценявах атмосферата, която се появява през декември. Но вече не е така. Декември е топла прегръдка. Чашата кафе, която претопляш до обяд, защото забравяш за нея. Играта на пламъка. Последният лист от календара. Спомени от последните единайсет месеца. Най-топлият и най-студеният месец. Очакване. Блясък в очите, по улиците. Усмивки и зачервени бузки. Танц на снежинки. Декември е вкъщи.

1 коментар:

  1. Прочетох всичките ти постове от Блогмас досега през тази година. И ще продължавам да следя и следващите, защото са приятни и интересни за четене. Като че ли и при мен тази година чувството, че е Декември е някак различно, не знам защо, но никога не съм била фен на това време от годината. Вместо да ми е хубаво и уютно и точно обратното. Тази година е някак различно, дали защото и аз се промених не знам. :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...