неделя, 3 декември 2017 г.

Blogmas 3: Movies & Books


Здравейте приятели,
Вчера най-накрая успях да изгледам последните два епизода от втория сезон на The Shannara Chronicles и трябва да призная, че не бяха никак зле. Последната серия завърши с обещание за нов сезон и много се надявам той наистина да се заснеме. Ако още не сте гледали последния епизод не четете следващото изречение...Има нещо обаче, което малко не дразни и то е, че избиват главните герои и на тяхно място поставят други. Като цяло харесвам сериала и ви препоръчвам да го погледнете, ако харесвате фентъзи жанра. Сюжетната линия върви динамично, без прекалено драма и любов макар да присъстват, не те са в основата на всичко. Харесвам актьорския състав и играта, а и самата история, също. Това ме подсеща, че всъщност сериала е по книгите на Тери Брукс, които съвсем скоро ще погледна.
Като цяло вчерашният ден беше за завършване на разни неща, както се и случи с  "Розата и камата" на Рене Анхие. Няма да и правя ревю, затова ще си кажа мнението тук. Признавам, че чаках книгата доста време и това до някаква степен завиши очакванията ми за нея, които в последствие се оказаха не дотам оправдани. Спокойно мога да заявя, че 2/3 от книгата не бяха така завладяващия дух и емоции, колкото се бях надявала и по спомен открих сред страниците на "Гневът и зората". Имах чувството, че през това време почти нищо не става, с изключение на това, че Шахризад уж тайно се измъква от лагера няколко пъти посред нощ, но накрая се оказва, че и това всъщност не е толкова тайно. Интересни ми бяха срещите ѝ по време на тези измъквания, обаче. Оказах се доста по заинтригувана от сестра ѝ, Ирса и Рахим, приятелят на Тарик и наистина се надявах да разбера малко повече за тях. Последната третина от историята обаче ми даде точно това, което исках и само заради това и дадох 4, а не по-малко звезди в goodreads. Имаше емоции, динамика, стратегия. Просто имаше развитие и това е, което търсех през цялото време. Не мога да кажа, че краят беше особено неочакван, но въпреки това смятам, че беше съвсем удовлетворяващ. Все пак по мое мнение беше една идея по-слаба от първата книга.
Сега съм в чуденка, кое да е следващото заглавие, към което да посегна!
Благодаря ви и до утре!

2 коментара:

 1. Блогмас постовете ти тази година ще бъдат едно от най-любимите ми неща през декември! Много се радвам, че си решила да пишеш! Ще чета (по някога един пост не само веднъж :D)
  Планирах утре след лекциите да ходя да си взема "Розата и камата", но с малко резерви, понеже предполагах, че няма да е толкова добра, колкото беше първата. Сега се колебая. Може би ще си помисля още малко, преди да я взема.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Страшно ти благодаря, Ева! Трябва да знаеш, че чакам с нетърпение твоите постове. Прегръдки

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...