петък, 3 ноември 2017 г.

Прочетено през септември и октомври

Здравейте, 
Днес ще ви говоря за книгите, които прочетох през последните два месеца. Трябва обаче да призная, че не са никак много - само три. Две от тях бяха от списъка с книги, които исках да прочета през есента, така че все пак е нещо.


  • "Girl code" на Кара Алвил Лейба (goodreads: 3/5) беше особена книга, която ми отне страшно много време. Четох я доста бавно, което отделям на това, че не всичко от написаното ми беше интересно. Някои части откровено ми бяха леко скучни, но за това пък и някои ме увличаха до степен да забравя, че се намирам в автобуса, например. Интересно е и оформлението ѝ - съставена е от съвети, интервюта с успели жени и места, които самия читател да попълни и да се замисли над прочетеното. В последно време книги на подобна тематика ме грабват и със сигурност бих посегнала и на друга подобна. 

  • "Ветровещ" на Сюзан Денърд (goodreads: 4,5/5), също четох доста бавно, но тук просто нямах нужното време. Книгата е интересна, колкото и предшественицата си, но ако трябва да съм честна, се надявах да има нещо повече. Действието отново е супер динамично, повечето от героите лично на мен са ми интересни, особено двата главни мъжки персонажа. Тук героите се откъсват от познатото, от близките си и до един се сблъскват с несигурност и препятствия, трябва да се борят и да намерят силата, която не знаят, че притежават. Някак всички преминават през едно и също, по различен начин и откриват една друга част от себе си.
 
  • "Хулиган 57" на Пенелъпи Дъглас (goodreads: 3/5) е последната книга, която прочетох за тези два месеца. Тя е от онези разпускащи четива, в които просто се впускаш и забравяш за малко ежедневието. Не се впрягаш особено в сюжета - историята на популярното момиче, което всъщност е нещастно, лошото момче с мрачно минало, последната им година в гимназията и пътя им един към друг. Забавни моменти, тинейджърски драми и любовна история.

Това беше от мен за днес, приятели.
До скоро и благодаря, че продължавате да ме четете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...