понеделник, 2 октомври 2017 г.

Ревю: "Игра на омраза" на Сали Торн

  • Автор: Сали Торн
  • Издателство: Ибис
  • Брой страници: 344
  • Оценка в Goodreads: 5/5 
    "Луси Хътън и Джошуа Темпълман са главните асистенти на двамата съпрезиденти на новосъздадената издателска къща. И се мразят. Не просто не се харесват, а буквално се мразят. Принудени да делят общ офис, те не се стесняват да демонстрират открито отношението си един към друг. Както и да си погаждат малки номерца.

    Луси не може да разбере педантичното отношение на Джошуа към работата, а Джошуа е очевидно объркан от приветливото и мило отношение, което Луси проявява към всички останали колеги, но не и към него. Прекалено ярките й дрехи също не са по вкуса му.
    И когато бива обявена нова ръководна позиция, която само единият от двамата може да получи, напрежението между Луси и Джошуа заплашва да достигне точката си на кипене. Но дали в нейно лице той вижда единствено конкурентка? И защо, докато е болна, той се грижи така всеотдайно за нея? За да разбере това, Луси трябва да заложи всичко на една карта…"


Мисля, че тази книга би се харесала и на хора, които не са големи почитатели на романтичния жанр. Написана е по толкова забавен и увлекателен начин, че малко се изненадах когато открих, че това е дебютният роман на Сали Торн. Поднесена ни така, историята изобилства от хапливи, забавни и откровено комични ситуации между героите, с което непременно печели читателите. Чела съм не малко подобни романи, но спокойно мога да кажа, че "Игра на омраза"изпъква сред останалите.

Това е една забавна и симпатична любовна история, която доставя огромно удоволствие, докато се чете, заради неангажиращия и разпускащ стил на авторката. Финалът, от друга страна, е толкова очарователен, че ще ви сгрее сърцето щом затворите и последната страница.

“When you get so little of someone, you take what you can get.”

Последните четива, към които се насочвам, без конкретно да подбирам, все са свързани с книгите. В предишното ревю ви говорих за антикварна книжарница, а тук става въпрос за сливане на две издателства - коренно различни едно от друго. Както и хората, работещи в тях. Всъщност това е и основната сюжетна линия. Проблемът се изразява в това, че както шефовете едвам се понасят, така и работещите не могат да пренебрегнат различията си. Трябва да загърбят томахавката и да работят заедно. 
Така се срещаме с Луси и Джош, главни асистенти на шефовете и коренно различни едни от друг. Ежедневието им е изпълнено със съревнования, спречквания, сарказъм и взиране един в друг, чакайки някой от двамата да сгреши. Кой първи ще се предаде? 

Луси е винаги усмихната, лъчезарна и харесвана от всички. Фирмата, в която е работила преди сливането отговаря точно на нейната идентичност - придържаща се към автентичност и книгоиздаването в традиционния му и най-емоционален вид. Джош е пълна противоположност - винаги костюмиран, подреден до педантичност, в такава степен, че има риза в различен нюанс за всеки ден от седмицата. Той е момче на цифрите, на точността, винаги сериозен и уравновесен. Образът му е малка загадка както за читателя, така и за Лусинда. 

"Shyness takes so many different forms. Some people are shy and soft. Some, shy and hard. Or in Josh’s case, shy, and wrapped in military-grade armor."

Затова и е толкова интересно да се проследяват ситуациите между тях, когато са принудени да споделят един офис.Истината обаче е, че има и още неща, които правят романа интересен. Показват ни, че не винаги може да бъде угодено на всеки. Че понякога трябва да смъкнем стените, с които сме се обградили и да си живеем живота.

Макар и роман от романтичния жанр мога да кажа, че поне според мен не беше прекалено сладникав в това отношение. Аз съм читател, който обича да има елемент на романтика, но не и когато всичко се върти около нея. Точно затова и ми допадна идеята за издателствата, бизнеса и семейните отношения на героите.Определено прехвърли неколкократно очакванията ми и с удоволствие бих чела и друга книга на авторката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...