четвъртък, 14 септември 2017 г.

One of my days: Бузлуджа

 
Здравейте, 
Днес ще споделя с Вас няколко снимки, направени по време на едно спонтанно отскачане до Бузлуджа. И преди съм споменавала, че ми е наблизо, но никога не съм ходила до там целенасочено, по-скоро само съм преминавала. Такъв беше и случаят с поста за паметника преди две години - OOMD: Autumn shades. В един ранен августовски следобед обаче си казахме, че е време.
Спирайки на паркинга, намиращ се отстрани на пътя (има още един в подножието на паметника) останахме изненадани колко много хора имаше и продължаваха да идват, а още по-интересно ми се стори това, че едно 90% от тях бяха чужденци. На върха, също се оказа доста населено - с коне, хора, тръгнали като нас на разходка, а имаше и такива, които се бяха оборудвали със скаричка, маса и покривка и си приготвяха барбекю точно пред входа на сградата.  Ако решите да минете през там имайте предвид, че вятърът е доста силен и хладен, дори и в топъл ден така, че не забравяйте  връхна дреха. Но затова пък гледката и емоцията си я бива. Интересно е обиколиш сградата, да надникнеш в пролуките, да погледнеш през дупките в тавана, да отправиш поглед към хоризонта и красивото небе. 

 Мен, ако питате жалко е само, че всичко това е оставено на произвола. Аз съм за паметници, свързани с историята ни да се поддържат, тъкмо за да напомнят за миналото. Но ако не това поне да го разрушат, защото в този си вид сградата е опасна. За жалост обаче, мерки дали в едната или другата посока не са направени, и едва ли някога ще бъдат.
Благодаря,че ме четете!
До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...