сряда, 23 август 2017 г.

One of my days: Морски бриз в косите


Здравейте,
Днес съм тук, за да ви разкажа за няколкото дни, които прекарах на нашето Черноморие в началото на август. Тази година дестинацията беше Приморско - място, през което до този момент единствено бях преминавала. Ако трябва да съм честна нямах почти никакви очаквания, а тези, които все пак имах клоняха по-скоро към отрицателната посока. Какво обаче се оказа всъщност ще разберете по-долу...


Центъра на Приморско е... малко кичозен, да не кажа нещо друго, за моя вкус. Около общината и по главната улица всичко е в сергийки с джунджурийки - смислени и безсмислени, неспирна тълпа и изобилие от дюнерджийници и подобните им обекти за бърза храна. Като се опитаме да пренебрегнем това, обаче има и доста приятно изглеждащи заведения -хубави ресторантчета с прясна морска храна и примамливи барчета.


Морската алея, плажа, пристанището и мястото, където Дяволската река се влива в морето са друго нещо... Красиви, спокойни (но не прекалено), просто си е #chill. Пясъкът е чист, вълните са високи, но много зависи от момента, в който сте избрали да посетите морския град. Водата, иначе е чиста и приятно затоплена.


Градът е разположен на полуостров, затова и плажовете тук са едни от най-дългите по нашето крайбрежие. Пристанището не е голямо, но пък е много приятно за разходка и снимки. Има и лебеди, както виждате!
Като цяло, приятно изненадана съм от това местенце и с удоволствие бих го посетила отново. Само ще знам да прескачам разходките по главната улица, защото не си падам по подобен вид атракции.


Ако имате ходене натам минете по въженото мостче над Дяволска река, после и по другото, металното, точно където водата се слива с морската. Насочете се към северната част на плажа, където от мястото си ще ви помаха русалката. Разгледайте и портретите по скалите, междувременно. Не забравяйте да посетите и някое плажно барче, в никакъв случай. Минете и през Аркутино и пясъчните дюни, непременно. Невероятна красота е!


С какво ще запомня тези дни?

малкото синьо капанче на плажа с хубавата музика,
високите вълни и морска пяна,
бризът в косите,
ятото щъркели на полето,
солени пръски, 
огнен залез... 

До скоро, 
и благодаря, че ме четете!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...