четвъртък, 31 август 2017 г.

Прочетено през август

Здравейте, 
Днес ще си говорим за прочетените от мен книги през изминалия месец. Много се надявам четивата, съпътствали вашия август да са ви допаднали толкова, колкото доволна останах аз от моите. Също така много бих се радвала да споделите в коментарите, коя е книгата доставила ви най-голямо удоволствие...


Така, прочетох шест книги през август, като съм доволна от всички до една. Ще видите обаче, че съм им дала различни оценки. Това е така, защото според мен за жанра, който се отнасят на някои им е било нужно нещо повече, за да ме впечатлят...

 • "Острието на асасина" на Сара Дж. Маас, 5/5
  Започнах месеца с "Острието на асасина" на Сара Дж. Маас и просто нямаше как по-добре да отбележа началото му. Страхотен старт беше! Не съм се и съмнявала в умението на Сара Маас да ме вкара мигновено в света на Селена, но тук беше някак по-различно. Малко по-емоционално. Свикнали сме да виждаме главната ни badass героиня да не се показва чак толкова емоционална. Тук авторката е избрала да ни разкаже за няколко изключително важни момента от миналото на Селена и да вкара много емоция в тях. Разказва ни за запознанството ѝ с редица от героите споменати в основната поредица, както и със Сам Кортланд. Ако сте фенове на Стъкления трон непременно ви я препоръчвам.
   
 • "#Шефката" на София Амарусо, 3/5
  Продължих с "#Шефката" от създателката на проспериращия моден бранд Nasty Gal, София Амарусо. В книгата си, тя основно разказва своята история - как от бедно момиче, което не се задържа дълго на едно място или работа се превръща в личността, която е днес. Минава през различни етапи, както емоционално, така и в стила си. Опитва се да даде насоки и да насърчи момичетата да се развиват и да бъдат следващите #шефки. Като цяло интересно ми беше какво е споделила за себе си и съветите, но със сигурност не мога да кажа, че е нещо невероятно. Да кажем, че се интересувате от личностната и история и от време на време надъхващи коментари, погледнете я.
   
 • "Думи в тъмно-синьо" на Кат Кроули 5/5
  Следващата книга е "Думи в тъмно-синьо" на Кат Кроули, и нея прочетох, докато бях на морето. Затова винаги, щом я погледна ще се сещам само за приятните емоции, които усещах в онези моменти. Като изключим това, книжката е много хубава - има приятелство, има драма, но е и едно съвсем тинейджърско четиво. Засяга доста интересни и важни теми, така че силно препоръчвам. Ще се опитам скоро да и направя ревю.
   
 • "Веровещица" на Сюзан Денърд 4/5
  Към средата на месеца се захванах най-накрая с "Веровещица". И трябва да ви кажа, че ми хареса доста. Единствената причина поради, която не и дадох пет звезди е, че тайничко се надявам "Ветровещ" да е дори още по-добра. Има динамика, трябва известно време, за да навлежеш в света, понеже директно си хвърлен там, без много много обяснения, но със сигурност дразни интереса. Друго нещо...Само на мен ли мааалко ми напомня на "Стъкления трон" и "Дворовете"... Иначе, нямам търпение да се захвана със следващата...
   
 • "Игра на омраза" на Сали Торн 5/5
  Преминаваме към една книжка, която изобщо не си представях, че ще харесам, а именно "Игра на Омраза". Това е първият роман на авторката и да си призная, бях решила просто да я погледна, но диалозите и случките на героите толкова ме забавляваха, че не се усетих кога съм стигнала до средата, че дори съм я и прочела. Изключително забавна, романтична и разпускаща книжка. Хареса ми стилът на авторката и непременно ще погледна друго нейно заглавие.
   
 • "Красиво изкупление" на Джейми МакГуайър
  И последната книга е едно дълго чакано от мен четиво. "Красиво изкупление" на Джейми Макгуайър не е това, на което се надявах обаче. Хареса ми, но със сигурност ми се искаше нещо повече. Липсваше ми стила на авторката от предишните и книги. Може и да се дължи обаче на превода и редакцията обаче, защото... За пръв път се изказвам в тази посока, но има проблеми в това отношение и съм разочарована... На някои места смисъла ми се губи, имената са записани по различен начин, има и изядени буквички... Като цяло обаче, макар и леко разочарована от тази, непременно ще посегна и към друга книга на авторката.
Това беше за днес от мен...
Благодаря, че ме четете!

1 коментар:

 1. Прочела си страхотни книги :) Аз също четох Игра да омраза и ми хареса страшно много. Други любими четива от този месец са Забранява се неверието в съдбата на М. Санчес и Денонощната книжарница на мистър Пенумбра :)

  ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...