петък, 2 юни 2017 г.

My Month: May'17

Здравейте, 
Днес съм тук, за да споделя с Вас майските си любимци, свързани с емоции и преживявания. Май беше месец изпълнен с много дейности, приятни разходки и хубави емоции. Месец, в който изпробвах някои нови неща, загърбих други, дадох началото на края на семестъра и четох хубави книги.

Всъщност началото на месеца никак не беше цветущо, но към момента избягвам да мисля за тези дни и целенасочено ги пропускам поглеждайки към органайзера си. 

 

Цитат на месеца:
"There's nothing in the world that compares to the feel and smell of brand new rain."
–Жестока любов, Колийн Хувър
Пътуване
Към края на този, някак мъгляв, период се озовах на едно импулсивно пътуване до три приятни дестинации, а именно - зоокъта в Павликени, който ме зареди с толкова приятни и положителни емоции, язовира Ал. Стамболийски и каньона на р. Негованка, които пък ми помогнаха да се поотърся и да погледна нещата от хубавата страна. За тези места Ви говорих по-подробно тук.

"Нощ на литературата"
Няколко дни по-късно в София се проведе "Нощ на литературата". За пръв път се включвам в подобна инициатива и беше страшно вълнуващо и интересно. Много се забавлявахме, докато обикаляхме в търсене на следващата зала, в която ще ни чака поредния откъс от чуждестранна книга. Интересни бяха и местонахожденията на залите, защото позволяваха да видим части от атрактивни помещения и емблематични сгради. 

"Слава"
С колежка един понеделник спонтанно решихме да посетим "Дом на киното", в който се провежда София Филм Фест за учащи (мисля, че е всеки понеделник до края на месеца) и гледахме прожекция на "Слава". Аз останах изненадана, защото да си призная отидох с нагласата, че няма да ми допадне. Оказа се обаче точно обратното и филмът ми хареса. От друга страна и самата емоция ми допадна, защото цялата зала беше пълна с млади и видимо заинтересовани хора.

Един съботен ден
По-късно през месеца ходих на още една прожекция. Отново българска, но тъкмо започнала да се излъчва по кината, а именно "Бензин". И тук останах доста доволна, защото като се има предвид с колко бюджет разполага българското кино, филма беше доста добре направен и някак по-автентичен, защото не се прехласваш по невъзможно скъпите коли, нереални каскади и т.н. Актьорите бяха готини, играта също, като цяло интересен филм. След прожекцията се насочихме към едно много приятно и зареждащо паркче в Дружба, където хапнахме сладолед, по-късно си направихме и вечеря (също много вкусна), а времето беше повече от страхотно.

Пролетен панаир на книгата
Естествено, няма как да не отбележа и Пролетния панаир на книгата, който посетих още през първия му ден (рано-рано, понеже следобед пътувах към вкъщи). Много ми допадат тези мероприятия. Пълно е с хора, обединени от любовта към книгите, дали книжари, дали читатели или писатели и винаги можеш да намериш тема за разговор. '

А последната седмица е белязана с разработки за университета, много разходки под слънчевите лъчи, вкусна храна, студена бира и само хубави емоции. 


Песен на месеца:


Това беше моят месец, а какъв беше вашия?
До скоро, 
Благодаря, че ме четете!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...