сряда, 10 май 2017 г.

Ревю: "Да имитираш съвършенство" на Ребека Филипс

  • Издателство: Пан
  • Автор: Ребека Филипс
  • Брой страници: 298
  • Оценка в Goodreads: 3/5
 "Лекси Шоу е съвършеното момиче. Тя е красива, умна и секси. Тя е приятелка с най-популярните момичета в училище. Никой обаче не трябва да научава за другата страна на живота й. А там има много самота, затова в началото на последната година, тя прелъстява Тайлър Флин – лошото момче на гимназията. В тяхната тайна връзка има три основни правила:
1.Двамата да не си говорят в училище.
2.Никой да не разбере за връзката им.
3.Тайлър да не се интересува от нейната неразкрита любов.
Защото Лекси е тайно влюбена в Бен – целеустремен, порядъчен и харесван от всички, просто съвършеното момче.Но колко време Лекси ще издържи да живее в два паралелни свята и да запази своите тайни?Докога ще успява да имитира съвършенство?"

"Да имитираш съвършенство" е книга, която разказва за това колко сложно е да си тинейджър. Всички терзания, любовни перипетии и желанието да си нещо друго, които родителите не разбират. Напомняне на възрастните, че и те някога са били объркани тинейджъри.

Авторката с размах ни вкарва в живота на Лесли Шоу, която е последна година в гимназията.  Тя е умна, красива и перфектна... Или поне се опитва да бъде такава, докато не осъзнава, че е съвършено несъвършена и това е напълно в реда на нещата. Защото съвършени хора няма! И колкото и  някой да се стреми към подобен образ, в действителност, той никога не е такъв.

 “There were two sides to everything and everyone, and somewhere in the middle was the truth.”

Харесах книгата, защото представя един несъвършен образ. Лесли е момиче, което се опитва да поддържа един съвършен и коренно различен образ от това, което крие под маската си. И на всяка цена се опитва да предотврати истината да излезе наяве.

Лесли живее с майка си, масажистка и потенциална алкохоличка със склонност да се забърква с неудачници. Не помни баща си, от който са избягали преди тринайсет години. А в къщата отсреща живее най-добрия и приятел, Нолан, където тя винаги отива, когато иска да избяга от проблемите с майка си. Лесли обаче държи в тайна, не само семейството си от групичката си популярни и перфектни приятели от училище. Тя крие и че е тайно влюбена в един от тях, Бен- златното момче на гимназията. Крие и аферата си с другата крайност - лошото момче на гимназията - Тайлър.

“Sometimes you get an image of someone stuck in your head and then you can't let go of it even after they show you they've changed. All you can see is that one side of them.” 

Интересно ми беше да чета за двете лица на главната героиня. Доброто и лошото момиче. Слънце и окосена трева или свеж полъх през нощта.  Лунички и чуплива коса или макиаж и прилежна прическа. И объркването. Онова объркване, което всеки тинейджър изпитва. Нуждата от внимание, нуждата да знаеш, че на някой, някъде му пука за теб.

Прочетох я за по-малко от двайсет и четири часа, което е показателно, че се чете страшно бързо и леко. Авторката има приятен стил на писане, изказа (в повечето случи) също ми допадна и без никакви съмнения бих определила книгата на Ребека Филипс като лежерна и подходяща за следобед прекаран в компанията на топла напитка на бивана вкъщи. 

"Да имитираш съвършенство" е книга, която откровено разказва историята на едно объркано момиче. История за трудностите на порастването и силата, от която се нуждаем, за да бъдем себе си. Училищни драми, семейни проблеми, тайни афери и златни момчета - все неща, с които се сблъсква нашата главна героиня. Лесли Шоу е обикновена тинейджърка, която се опитва да се впише и да спечели най-харесваното момче в гимназията си, но заедно с това има да преодолее още много.. Ако харесвате тийн романи, непременно ви препоръчвам този.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...