сряда, 12 април 2017 г.

One of my days: Създавай спомениПреди около година и половина за пръв път посетих Копривщица и част от мен остана някъде скътана в тихите криволичещи улички, знаейки, че пак ще се върна...
И ето, че този ден дойде.

 

Като за край на най-пролетният месец и отбелязвайки новия, бързо чукащ на вратата, с няколко приятели се отправихме на около два часа път от София към едно градче застинало във Възраждането - Копривщица. Един град толкова китен, малък, сгушен в зелена прегръдка и пълен с истории.

 

Малко спонтанно, но не съвсем... В понеделник го решихме, във вторник направихме резервации и в петък вече пътувахме натам правейки планове какво ще посетим, къде ще хапнем и ще правим ли пикник в гората...
До пикник така и не се стигна, но пък имаше гальовни кончета и примамливи горски пътеки, които си позволихме да изследваме и да се радваме на прекрасното време.

 

Но за самото градче в следващия пост, защото днес искам да се съсредоточа върху нещо друго, макар и провокирано от това пътуване. А то е колко голяма късметлийка съм да имам хората, които имам до себе си и да имам възможността да правя това, което правя. В днешно време малко хора могат да се похвалят с приятели. Истински приятели, а не познати, с които да си прекараш времето. Хора, с които дори споделената тишина да бъде приятна.

 

Кадрите от този пост са от един от трите дни, които прекарахме в Копривщица, но какво виждате повечето са от природата около града. Това е така, защото посветихме единия от следобедите си на това да се разходим из околността и да подишаме чистия въздух. Да се радваме на компанията един на друг и да наваксаме за времето, в което големия град ни дърпа в своята вихрушка.
Посланието на този пост е, че е важно навреме да оценяваме кого и какво имаме до себе си. Да създаваме спомени, да се усмихваме, да слушаме... Навреме. За да си спомняме после за тях, а не са се чудим "Какво би било, ако?"...И последната снимка е от Панагюрище... Направихме малко отклонение преди да се върнем обратно в София и да се настроим за новата седмица, която ни чака. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...