сряда, 8 март 2017 г.

One of my days: Мирис на пролет

Здравейте, 
И честит осми март на всички, малки и пораснали, жени!
 
Минаха около три месеца от последния пост от тази рубрика, но както знаете, за момента възможността ми да пътувам, колкото и да не ми се иска, е малка. Но затова пък, изскочи ли ми от някъде я хващам здраво и се възползвам максимално много. 

 

Днес ще ви покажа и разкажа малко за едно място, което посещавам не за пръв път и което винаги поражда усмивки на лицето ми.

 

Крушунските водопади са претърпели известно преустройство след трагичното срутване на част от скалната маса миналата година и в момента са може би 1/3 от това, което бяха преди. Това обаче не е отнело от красотата и спокойствието, което превзема човек, когато се озове там. Сега понеже, още не е сезона за подобен вид туризъм, мястото е още по-спокойно и, ако се случи на слънчев ден е прекрасно. 
 

Истината е, че няма почти нищо общо с мястото, което помня от няколкото си предишни посещения. Една от причините, вече споменах, но друга е и наличието на повече бесетки, пейки и места за игра, изграждането на вили/хотелчета.

 

Въпреки това, мястото е съхранило чувството на уединение, кристално синята вода и множеството малки водопадчета. 


Влюбих се в това борче, още щом го видях. На фона на останалата растителност, която все още не е започнала да се раззеленява, то си стоеше и беше толкова красиво зелено, че веднага грабва вниманието. Изглеждаше младо, живо и прелестно. Просто пролетно.Освен водопадите, по път минахме и през Римската крепост Состра, която се намира в село Ломец, Троянско. Останките се намират точно край пътя, неохраняеми- разбирайте, свободен достъп. Изглеждаше обаче така, сякаш разкопките продължават или наскоро са били прекратени. Интересното тук, поне за мен беше, че през средата на крепостта минава железопътна линия. Определено ми се стори странно, интересно и малко опасно, едновременно. Има табела, на която е написано разписанието на преминаващите блокове, но не е обезопасено по никакъв начин. Следва продължение...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...