сряда, 15 юни 2016 г.

Ревю: Короната на Кийра Кас

  • Автор: Кийра Кас
  • Издателство: Егмонт
  • Страници: 256
  • Оценка в Goodreads: 3/5Ето, че дойде краят на една красива поредица. През последните две-три години с нетърпение чаках всяка една от книгите да се появи, а сега малко тъжна затварям последната страница на последната книга...

 “Maybe it's not the first kisses that are supposed to be special. Maybe it's the last ones.” 

 Днес ще ви говоря за последната книга от поредицата с прекрасните корици - Изборът. Короната продължава историята на наследницата на престола Идлин Шрийв, дъщерята на Америка Сингър и Максън Шрийв. Младата принцеса е изправена пред същата ситуация като баща си преди двайсет години. И макар, че той намери любовта сред 35-те момичета, Идлин не вярва, че ще успее сред 35-те кандидата за сърцето и.
В четвъртата книга, "Наследницата", не харесвах Идлин. Кийра Кас чудесно се беше справила с изграждането на нейния образ, който беше изключително дразнещ, егоистичен и самонадеян, поне според мен. Сега в петата книга проследяваме финалната част от избора и метаморфозата, която бъдещата кралица на Илея преживява. Е, аз все още не харесвам образа и, но признавам, че героинята има голям напредък в промяната на характера си...  

 “Some see a weed; some see a flower. Perspective.”
https://bookishipster.files.wordpress.com/2016/05/tumblr_o5indzac9b1s88v84o1_1280.jpg?w=255&h=306
Още от самото начало се усеща, че краят скоро ще бъде сложен. Кара те да си спомняш стотици моменти, да се връщаш назад към началото и начина, по който започна всичко - с Америка и Максън. Толкова много забавни моменти, емоции, които читателите са изпитали и вълнение от предишните книги са загатнати в тази.

Ако трябва да съм честна, не съм съвсем удовлетворена от самия начин, по който е поднесена тази последна част от историята. Начинът на писане или самият превод на български, не съм сигурна, според мен се различава от предишните книги. Макар, че не е лошо не мога да кажа и че ми допада. Края за мен беше предвидим, както и доста от действията в книгата. Все пак смятам, че е един подходящ завършек за една толкова сладка и нежна поредица. 

  “Finding a prince might mean kissing a lot of frogs. Or kicking a lot of frogs out of your house. Falling might mean running headfirst into something you always wanted. Or dipping your toe into something you've been scared of your whole life. Happily ever after could be waiting in a field a mile wide. Or a window as narrow as seven minutes.”

"Короната" не е точно неочаквания или държащ ни на тръни до последния момент завършек, но всъщност и самата поредица не е такава. Тя е нежна, сладостна, лека и чувствена. Но определено е въздействащ край, защото затвориш ли и последната страница ти се иска да започнеш отначало цялата история. Радвам се, че най-накрая я притежавам и допълних  колекцията си с всички тези прекрасни корици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...