петък, 29 април 2016 г.

Wrap up: April...

Здравейте,
Този месец неочаквано отделих повече време на книгите и несъмнено това си пролича и в блога. Без да се мотая обаче с отклонения, как и този месец се изниза неусетно преминавам към разглеждането на прочетените книги през месец Април, които са пет.

Град на изгубени души (Реликвите на смъртните #5)Град на небесен огън (Реликвите на смъртните, #6)Сезонът на злополукитеКралица на сенките (Throne of Glass, #4)


Месецът започна с дочитането на поредицата "Реликвите на смъртните". Останаха ми пета и шеста книга, от които останах повече от доволна и смятам, че това е доста добър край на поредицата, въпреки, че не успя да измести този "Адски устройства". С тези две книги реших проблемите, които имах с предишните, и макар, че не успяха да променят мнението ми за Клеъри, всичко друго е окей.  Всички герои са коренно различни от първата книга. Пораснали, открили силата си и намерили мястото си в света на сенките. От хлапетата- тези, които не подозираха за един друг свят, и другите, които се хвърляха в опасностите с главата напред- се превърнаха в отговорни и жертвоготовни млади мъже и жени. Най-любимото ми нещо в последната книга е свързващата нишка между "Град на Небесен огън" и последната книга на "Адски устройства". Преплитането на последните глави и епилога, емоциите и всичко... беше наистина невероятно. Имам доста да говоря за това, но не искам да издавам спойлери. Нямам търпение да се захвана с новата поредица на авторката -"Тъмни съзаклятия".

Третата книга, която прочетох е "Сезонът на злополуките" на Мойра Фаули-Дойл, за която имам ревю- тук. Книгата не е лоша, но не е това, което очаквах и съм малко разочарована. Историята около "сезонът"  се държеше на повърхността и нищо не се задълба и не се разви около него. Също така, не успях да харесам героите. Все пак мисля, че е нещо оригинално и с неочакван завършек. Ако търсите лекo зловеща и мрачна история, която все пак да не е прекалено натоварваща, дайте шанс на тази книга.

Предпоследната книга, която прочетох е четвъртата от поредицата "Стъкленият трон" - "Кралица на сенките", за която следващата седмица ще има ревю и затова няма да се впускам в големи подробности. Останах очарована от нея и определено надмина очакванията ми. Допада ми как се развиват нещата до момента и израстването на героите. Харесва ми, че с всяка следваща книга, авторката, заплита историята още повече, добавя нови герои и ни кара да се привържем към тях до такава степен, че да изтръпваме при всеки техен ход. 

И накрая се захванах с третата книга от "Кръвни връзки", "Индигова магия". Не знам какво друго да кажа освен, че я обожавам, както и предишните две. Сидни и Ейдриън са просто прекрасни и споделените им моменти са едни от любимите им. Приятелската връзка, която успяха да изградят през предишните книги, тук достигна едно ново и сложно, и за двамата, ниво. От второстепенните герои най-любим ми е Еди и много се надявам по нататък да успее да намери това, от което се нуждае. Като цяло и тази книга, като останалите е просто страхотна, изпълнена с действия, обрати, активност и пренаситена с много емоции.  

Е това беше... За следващият месец нямам абсолютно нищо набелязано и шансът да прочета нещо е много, много малък... Но дали е така, ще видите в следващия такъв пост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...