петък, 6 ноември 2015 г.

OOMD: Autumn shades


Здравейте! Днес съм подготвила няколко снимки от последната  разходка, която си направихме.
Тази неделя се възползвахме от хубавото време и без много размисли се отправихме към едно място, което от дълго време имам желание да посетя.В подножието, разстоянието, което трябваше да изминем ми изглеждаше сравнително късо. Оказа се обаче, че доста си походихме... И си заслужаваше за тази гледка. Спираща дъха е.


Много отдавна исках да посетя Бузлуджа и въпреки, че съм се интересувала и знаех за състоянието на паметника, когато се озовах пред него мястото ми изглеждаше пусто. Самата атмосфера беше някак тъжна.Да, комунизма е в миналото, но все пак е част от нашата история. А този паметник е неговия символ. Символ на един тежък етап от развитието на страната и според мен би трябвало да бъде поддържан. Хората да знаят и да си спомнят, че някъде там в Стара планина има един връх  висок 1441 метра, разказващ за един живот различен от сегашния, по-труден. Тъжно и жалко е да наблюдаваш рушащите се плочи, дупките вместо прозорци, графитите-драсканици, според мен правени от млади хора, слабо осведомени за тогавашния живот. Да чуваш звука на течащата вода и да си мислиш, че сградата всеки момент ще рухне пред теб.


Аз не събрах смелост да вляза вътре, но съм абсолютно сигурна, че състоянието там е също толкова лошо, ако не и по-зле.... И като се замисли човек, много паметници в страната са в подобно състояние. Това е лошо, много лошо. Трябва да уважаваме миналото и жертвите правени от дедите ни. 

 

 Тази снимка е взета от интернет, защото аз забравих да направя от подножието, а мисля, че е наистина красиво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...